Rețeta sănătoasă: Paine cu usturoi si chlorella

Vă prezentăm o reţetă sănătoasă propusă de Ligia Pop- Raw food chef si autor carti de specialitate.

Paine cu usturoi si chlorella

  • 1 cana seminte in inmuiate timp de 1 h
  • ½ cana seminte chia inmuiate timp de 1 h (opt.)
  • 1 cana seminte in macinate in rasnita
  • ½ cana susan integral pentru final
  • 3 linguri pudra de usturoi sau 5 catei pisati de usturoi
  • o lingura condimente mixte
  • 1 lingurita chlorella pudra (opt.)
  • 1 cana apa
  • sare dupa gust

Am amestecat toate ingredientele cu exceptia susanului si le-am amestecat bine pana s-au legat intr-un aluat sfaramicios dar lipicios. Am asezat jumatate din compozitie  in mijlocul unei folii paraflex si am nivelat-o cu ajutorul unei palete de lemn sau cu ajutorul mainilor inmuiate in apa. Varianta cea mai simpla pentru mine este sa pun deasupra o folie culinara si cu ajutorul unui intinzator de aluat sau o sticla, nivelez totul si aduc foaia la o inaltime de 1-2 cm.

La final am presarat semintele de susan, am pus folia culinara deasupra si le-am presat bine. Am scos folia si am portionat aluatul folosind un cerc culinar ca cel de aici si am dat la deshidrator timp de 2 h, dupa care am scos folia de paraflex, le-am intors si le-am mai lasat la uscat inca 7 h. Din compozitia de mai sus ies doua tavi de Excalibur cu painici delicioase.

Modalitatea de pastrare: se pot tine intr-un saculet de bumbac timp de 2-3 saptamani sau pe o farfurie acoperite cu un prosop de bumbac.

 

Sursa: ligiapop.com

http://ligiapop.com/2012/01/12/paine-cu-usturoi-si-chlorella/

 

Pentru mai multe informatii despre chlorella, cititi aici